Lever Zuiveren Met Kurkuma Het Indisch Wonderkruid!

lever zuiveren


Sociale Media

Volg Ons Ook Op:

Lever Zuiveren Met Kurkuma Het Indisch Wonderkruid!

Lever Zuiveren Van Alle Gifstoffen

kurkuma poeder leverGoed nieuws wanneer we willen de lever zuiveren. Kurkuma en zijn meest actieve bestandsdeel curcumine kunnen onze lever zuiveren en op die manier ontdoen van alle overtollige gifstoffen die daarin zijn opgestapeld.

Kurkuma wordt al een ruime tijd gebruikt in de Indische keuken als een specerij maar wordt ook gebruikt als kruid om mensen te genezen van heel wat verschillende aandoeningen.  Eén van de vele voordelen van kurkuma is de lever zuiveren.

Curcumine is het meest actieve bestandsdeel in de kurkuma. Met een lange geschiedenis in Indië en in China.

De kurkuma die we in onze supermarkt kunnen kopen is afkomstig van de plant de curcuma longa of de curcuma domestica.

De lever zuiveren kan worden in gang gebracht door geregeld kurkuma te gebruiken in de dagelijkse voeding. Daarnaast behoort de plant ook tot de kruiden die het bloed verdunnen.

Curcumine en de lever zuiveren

Het is bijna het grootste orgaan in ons lichaam. En is ook nog eens van groot belang. Vooral dan bij het verwerken van voedsel naar energie, om dan te gebruiken als brandstof. De gifstoffen worden in de lever gefilterd uit ons bloed en er wordt gal aangemaakt. Gal zorgt dan weer voor een vlottere vertering van het voedsel.

kurkumaNa enige tijd kunnen we beter de lever zuiveren van alle gifstoffen die daarin aanwezig zijn. Om op die manier de werking van de lever terug te gaan verbeteren.

Er zijn heel wat verscheidene oorzaken waarom de lever kan beginnen minder functioneren. Dat kan zowel door een verkeerde voedingskeuze, zoals teveel vet of teveel zout zijn. Maar dat kan evengoed door overmatig alcoholgebruik of druggebruik zijn. Medicijnen, zeker wanneer die dagelijks dienen te worden ingenomen hebben ook vaak een zeer negatieve invloed op onze lever.

Ook Interessant:  Voordelen Van Kurkuma Op een Rijtje

Om die reden kunnen we beter de lever zuiveren en al deze negatieve invloeden op onze lever herstellen. Kurkuma is een goed middel om te kunnen de lever zuiveren.

Dat is vooral te danken aan curcumine, de belangrijkste stof in kurkuma. En de stof die ervoor zorgt dat de bereidingen met kurkuma hoofdzakelijk geel of oranje gaan kleuren.

Deze gunstige werking op de lever zou ook één van de mechanismen zijn die mannenborsten of gynaecomastie kan helpen voorkomen.

Curcuma Longa

De wortelen van de plant die zich onder de grond bevinden, groeien in een horizontale lijn met bijwortels die in alle directies kunnen wijzen.

Om die reden krijgt de curcuma longa de naam rhizomes. Curcumine behoort tot de categorie van de curcuminoïden binnenin de categorie rhizomes.

kurkuma wortelZoals eerder gezegd is het de curcumine die de gele kleur vrijgeeft van de kurkuma wanneer die wordt gebruikt in voedingsmiddelen.

Een grote variëteit aan aandoeningen kan worden bestreden door dit bestandsdeel te gaan gebruiken.Sociale Media

Volg Ons Ook Op:

Wanneer onze cellen zijn beschadigd door ontstekingen of door oxidatie biedt kurkuma heel snel hulp door zijn krachtige antioxidante en ontstekingsremmende werking.

Curcumine wordt ook in verband gebracht met kanker, en zou kunnen helpen om kanker te voorkomen.

Kurkuma zou ook doeltreffend zijn wanneer we ze samen met de traditionele behandeling tegen kanker gaan gebruiken en zou de kansen op het volledig uitroeien van de kanker enorm verhogen.

De zuiverende werking op de lever

In 2003 werd een onderzoek uitgevoerd waarbij ratten een injectie kregen toegediend met D galactosamine. Dat is een gifstof die uiteindelijk zal leiden tot hepatitis. En de leverfunctie zware schade toebrengt.

Ook Interessant:  Alternatieve behandeling voor levercirrose

Er waren enkele ratten die curcumine kregen toegediend in de vorm van een supplement. Men wou te weten komen in hoeverre curcumine de lever zuiveren kon.

Een andere groep ratten kreeg niks toegediend, enkel en alleen de gifstof D galactosamine.

Men ging de functie en het herstel van de lever gaan controleren door 99m Tc mebrofeni toe te dienen.

Zo kon men nagaan in hoeverre het herstel en de beschadiging gevorderd was.

Hoe langer het duurt eer de mebrofeni zijn werk doet, hoe hoger de beschadiging van de lever. De ratten die het supplement met curcumine kregen toegediend hadden tot de verbazing van de onderzoekers, normale waarden.

De ratten die geen supplement met curcumine kregen toegediend hadden natuurlijk een abnormale waarde. Daaruit kon men dus afleiden dat curcumine de lever zuiveren kan.

Ontsteking van de lever tegengaan

Een ander onderzoek die werd uitgevoerd in 2009 en waarbij muizen werden gebruikt kwam tot een soortgelijke conclusie.

Men gaf de muizen stoffen die gingen uitgroeien in tumoren en kanker van de lever. Met het compleet stopzetten van de leverfunctie als resultaat.

kurkuma poederDe muizen werden opgedeeld in verschillende groepen waarbij terug een bepaalde groep muizen een supplement met curcumine kreeg.

Een andere groep muizen kreeg niks toegediend. De vaststelling van de onderzoekers was niet mis, want ze zagen echter dat de groep die de curcumine gebruikten een heel stuk minder schade hadden dan de muizen die dit niet hadden gebruikt.

Op die manier zagen de wetenschappers een mogelijkheid om curcumine te gaan gebruiken in de toekomst als medicatie om de lever te gaan beschermen. Ook werd duidelijk dat we de lever zuiveren door curcumine te gebruiken.

Ook Interessant:  Kurkuma Heeft Anti-Oestrogene en Anti-Katabolische Werking!

De antioxidante werking van curcumine

Curcumine heeft zeer sterke antioxidante capaciteiten. Antioxidanten zijn van groot belang om vrije radicalen in het lichaam te gaan neutraliseren en zo uit het lichaam te voeren zodat ze het lichaam niet meer verder kunnen aantasten.

Oxidatie is verantwoordelijk voor heel wat aandoeningen gerelateerd met de ouderdom.

Men deed terug een onderzoek met muizen, ditmaal in 2006. Ze werden daarbij ingedeeld in 4 gelijke groepen. Waarbij een groep curcumine kreeg. Een andere groep gebruikte mirre, nog een andere groep gebruikte ze allebei. Een supplement van curcumine en van mirre. Terwijl de laatste groep niks gebruikte.

We zagen een daling van de vrije radicalen in de lever en een verminderde oxidatie. Daarnaast was ook een aanzienlijke toename van het glutathione op te merken in de lever. Glutathione is een lichaamseigen antioxidant die wordt aangemaakt in onze lever.

Bij de groep die het mirre extract gebruikt was ook een hoger glutathione gehalte opgemerkt.

De groep die de 2 supplementen samen had gebruikt boekte naar verwachting de meeste vooruitgang. De groep die niks kreeg toegediend, boekte uiteindelijk naar verwachting geen vooruitgang.

Men kan daaruit vaststellen dat zowel curcumine als mirre kan helpen om de vrije radicalen en schade die daardoor is aangebracht in de lever te gaan aanpakken. Met daarbovenop nog eens de aanmaak van lichaamseigen antioxidanten in het orgaan te gaan stimuleren. Ze gingen als het ware op 2 manieren de lever zuiveren.

Toch opletten met kurkuma

We hebben gezien dat curcumine heel goed kan helpen om te kunnen onze lever zuiveren. Toch dient er enige aandacht te worden besteed aan voordelen van curcumine die bij bepaalde mensen kunnen uitdraaien in nadelen.

Zo zal curcumine de bloedsuiker enorm doen dalen. Mensen die daarvoor medicatie nemen kunnen dan problemen krijgen doordat ze een te lage bloedsuikerwaarde verkrijgen.

Ook Interessant:  Mannenborsten verhelpen met kurkuma!

Vooral mensen met diabetes en mensen met een hoge bloedsuiker en daarvoor medicatie nemen dienen dus extra voorzichtig te zijn met (hoge) hoeveelheden kurkuma. Raadpleeg in dit geval beter een dokter.

Hoe kunnen we kurkuma gaan gebruiken en onze lever zuiveren?

Kurkuma kan worden gekocht in Indische supermarkten. Het kan ook in bijna elke supermarkt worden gevonden als poeder.

Je kan het makkelijk toevoegen aan gerechten. Je kan het ook toevoegen aan een smoothie of aan water, maar de smaak van het poeder op zichzelf is meestal niet lekker.

Verse kurkuma is om die reden wel een stuk smaakvoller. Het is wel erg prijzig omdat het niet makkelijk verkrijgbaar is in onze landen. Toch zeker niet in de verse variant. In vergelijking met zijn neefje gember, kan de prijs wel eens 5 keer hoger liggen.

Ook dienen we peper en vet te gaan gebruiken wanneer we met kurkuma poeder werken. Dit zal de opname van curcumine verbeteren.

Echter zijn de meeste onderzoeken uitgevoerd met hoge hoeveelheden curcumine die we niet kunnen verkrijgen door de voeding alleen.Sociale Media

Volg Ons Ook Op:

Om die reden kunnen we een supplement nemen met ofwel een hoge hoeveelheid curcumine of een normale hoeveelheid curcumine. Deze bevatten allemaal reeds een hoeveelheid peper om de opname te verzekeren.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

code