Stoppen met roken zonder te verdikken

stoppen met roken zonder te verdikken


Sociale Media

Volg Ons Ook Op:

Stoppen met roken zonder te verdikken?

Waarom word je zwaarder als je stopt met roken?

Wanneer iemand beslist om te stoppen met roken. Dan is het stoppen met roken al een zeer positief punt op zich. Maar vaak worden mensen dan ook zwaarder. Ze beginnen aan te komen. Hoe komt dat nu? Waarom word je zwaarder als je stopt met roken? Deze vraag heeft 2 antwoorden. Het eerste antwoord luidt als volgt. Je bent gestopt met roken dus je stofwisseling gebeurt iets trager dan toen je wel rookte. Dit komt doordat nicotine het metabolisme versnelt. Veel mensen zeggen dat sigaretten calorieën verbranden. Maar onrechtstreeks is dat wel zo. Doordat de nicotine in de sigaretten je metabolisme doet versnellen zal je minder snel een teveel aan calorieën opslaan. Je zal vakere stoelgang hebben en zal op die manier minder reserve voedingsstoffen opslaan. Die dan uiteindelijk, indien ze niet worden opgebruikt worden omgezet in vet.

Sigaretten en vooral de nicotine, stilt de honger. Het werkt net als cafeïne opwekkend. Dus krijg je minder snel honger. En een ander veel voorkomende oorzaak van het zwaarder worden als je stopt met roken, is dat je gewoon meer gaat eten. Om je honger naar een sigaret te stillen.

Stoppen met roken zonder te verdikken, is dat dan wel mogelijk?

Als ik wil stoppen met roken zonder te verdikken, moet ik dan dagelijks uren gaan sporten? Moet ik dan stoppen met eten? Of zal ik gewoon maar terug beginnen roken? Natuurlijk niet! Eerst en vooral kan je al letten op wat je eet. Wanneer je bent gestopt met roken kan je bijvoorbeeld ook meteen gezonder gaan eten. Je bent weliswaar gestopt met roken omdat je een betere gezondheid wilt, niet? De meeste mensen die fors verzwaren na het stoppen met roken zijn mensen die hun honger naar een sigaret proberen op te lossen met eten. En dan wel de verkeerde dingen. Dat zijn dan koekjes, chips en andere zoetwaren. Wanneer je wilt stoppen met roken zonder te verdikken zal je uiteindelijk wel moeten letten dat je niet dagelijks voor de tv hangt met een grote zak chips.

Ook Interessant:  Waarom is roken slecht voor je longen?

Er bestaan ook manieren om het metabolisme terug sneller te laten werken. Je metabolisme kan je versnellen met koffie, thee en andere cafeïnerijke dranken. Je kan je metabolisme ook versnellen door te sporten. Dus wanneer je minder zoete snacks gaat eten, af en toe wat beweegt. Een koffie in de namiddag en een thee ’s avonds voor het slapen dan zal je stoppen met roken zonder te verdikken.

Het verslavingsmechanisme van het roken

Het roken is echt een mentaal spelletje. Je hersenen krijgen het signaal dat je een sigaret wilt doordat het nicotinepeil aan het dalen is. Wanneer je gestopt bent met roken krijgen de hersenen dat signaal nog altijd. Maar jij wilt stoppen. Dus kiezen de hersenen voor een andere oplossing. Daardoor krijg je dan het gevoel dat je iets moet eten. Een goed alternatief wanneer je bent gestopt met roken is om elke keer je honger hebt een glas water te drinken. Daarmee bedoel ik tussen de maaltijden door natuurlijk. Je mag zeker geen maaltijd overslaan omdat je bent gestopt met roken en bang bent om aan te komen. Dat zal je gezondheid er zeker niet op vooruit brengen. Door elke keer een glas water te drinken wanneer je het gevoel hebt dat je iets moet eten dan geef je de hersenen eigenlijk het signaal dat je gegeten hebt. Omdat er iets aanwezig is in je maag. Dus stoppen met roken zonder te verdikken? Het is zeker mogelijk! Je had al genoeg wilskracht om te stoppen met roken. Dus heb je genoeg wilskracht om je verslaving niet te compenseren met overmatig eten.

Ook Interessant:  Meest efficiente methode om te stoppen met roken

 

Download nu het gratis E-book met 100 Tips om te stoppen met roken!

 

Voor wie meer wil weten over hoe het verslavingsmechanisme werkt bij het roken kan ik je dit boek aanraden. Leer je verslaving begrijpen!

Redactie Redactie Gepubliceerd: juni 15, 2016 om 9:35 am
Laatste update: juli 4th, 2018

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

code