Afvallen met lijnzaadolie

Afvallen met lijnzaadolie


Sociale Media

Volg Ons Ook Op:

Afvallen met lijnzaadolie

Eigenschappen van lijnzaadolie

Lijnzaad komt van de vlasplant. Lijnzaad bestaat vooral uit olie, lijnzaadolie. Lijnzaadolie is één van de meest gezonde olieën. Ze worden heel vaak aangeduid als olie om te gebruiken wanneer je wilt afvallen. Er zijn twee soorten. Je hebt de rauwe en de gekookte vorm. De rauwe lijnzaadolie wordt gebruikt in de voeding. De gekookte versie wordt dan weer gebruikt voor meubels op te poetsen.

lijnzaadolie afvallen

De olie bevat heel wat gezonde voedingsstoffen. Ze zijn rijk aan vezels. In de vezels van de olie is plantslijm aanwezig. Dat slijm zorgt ervoor dat het de maag en de darmen reinigt. Het zorgt op die manier ook voor een betere spijsvertering. Naast vezels is lijnzaadolie rijk aan omega 3. Dat zijn onverzadigde vetzuren die een zeer gunstige invloed hebben op het hart, de hersenen, cholesterol en vele andere.

Enkele voordelen van lijnzaadolie

  • Het breekt vet sneller af.
  • Helpt je snel afvallen
  • Belangrijk voor het zenuwstelsel
  • Versterkt het immuunsysteem
  • Versterkt de werking van de lever
  • Gunstig voor het cholesterolniveau
  • Houdt de huid gezond

De voordelen van afvallen met lijnzaadolie zijn hoofdzakelijk de gunstige aspecten voor de spijsvertering. Het is een super gezond goedje voor je darmen. Juist daarmee zal je heel snel afvallen met lijnzaadolie indien je ze vermengt in je dagelijkse voeding. Verder zijn het hoge aantal vezels verantwoordelijk voor een langdurig vol gevoel. Dat betekent dat je voor een langere periode geen honger zal krijgen. Daardoor is de kans dat je zal zondigen door koekjes of snoep te eten minder groot.

Ook Interessant:  Buikspieroefeningen voor een platte buik

lijnzaad afvallen

Gebruik

Ze wordt het best koud gebruikt. Indien je de olie opwarmt kan je echter een averechts effect krijgen. Ongunstig voor de gezondheid dus. Dit komt doordat de olie weinig linolzuur bevat. Wanneer je warme bereidingen wilt klaarmaken gebruik je beter sesamolie of zonnebloemolie.

bewaren

De olie kan je helaas niet lang bewaren. Omdat het niet mag blootgesteld worden aan licht omwille van de snelle oxidatie. Juist daarom worden ze bijna altijd verkocht in gekleurde flessen. Bij het gebruiken doe je er dus goed aan ze op te bergen in de kelder of in een kast waar geen licht binnenkomt. Je koopt ook beter geen grote fles maar een klein flesje. Zo ga je er ook minder lang mee doen.

Gevaren van afvallen met lijnzaadolie

Het is niet aangeraden om meer dan 50gram lijnzaadolie per dag te gebruiken. Dit komt doordat er een bepaalde stof in zit, cyanogenen. Deze stof kan door het lichaam worden omgezet in cyanide. En dat is giftig voor het lichaam. Gebruik het ook niet elke dag maar bijvoorbeeld 3x per week.

Lijnzaadolie conclusie

De olie is zeer gezond en helpt afvallen. Overdrijf er echter niet mee, anders worden de gunstige effecten van lijnzaadolie meteen overdonderd door de negatieve effecten van lijnzaadolie. Het blijft belangrijk om een gezond voedingspatroon aan te maken en vol te houden.

Lijnzaadolie is bijna in elke supermarkt te koop. Je kan ze ook online kopen. Online zal de prijs van de olie over het algemeen een stuk goedkoper zijn dan in de supermarkt.

Omega 3 in lijnzaad

Lijnzaad is naast chiazaad en vette vis de enige bron die meer omega 3 bevat dan omega 6. De meeste mensen hebben steeds teveel omega 6 in hun lichaam, in vergelijking met omega 3.

Ook Interessant:  Eiwitdieet (laag aan koolhydraten)

Overgewicht veroorzaakt ontstekingen, daarnaast zijn ontstekingen de grote oorzaak van overgewicht. Omega 3 Gaat net die ontstekingen tegen. Terwijl omega 6 die ontstekingen in de hand werkt.

Een ongunstige verhouding omega3/omega6 zal dus leiden tot een verhoogd aantal ontstekingen in het lichaam.

Let wel, deze ontstekingen zijn nodig om ons lichaam te beschermen tegen virussen en bacterieën. Maar een teveel daarvan is dan wel weer ongunstig voor het lichaam.

De aangeraden verhouding Omega3 / Omega 6 bedraagt 1:1 tot 1:4. Echter hebben de meeste mensen verhoudingen tussen de 1:10 en 1:25.Sociale Media

Volg Ons Ook Op:

Die negatieve verhouding belet ons om te profiteren van de voordelen van omega 3 en zorgt er net voor dat we van de nadelen van omega 6 gaan profiteren.

De verhouding verlagen door meer olie te gebruiken is dus zeer gunstig doordat lijnzaad meer omega 3 dan omega 6 bevat.

Dat zal de verhouding terug gunstig maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

code