Afvallen met smoothies van groenten en fruit

afvallen met smoothies


Sociale Media

Volg Ons Ook Op:

Afvallen met smoothies van groenten en fruit

smoothie afvallenOf je nu verse groenten en fruit eet of drinkt in een smoothie. De voedingswaarde blijft natuurlijk hetzelfde. Maar voor de mensen die weinig of geen groenten en fruit eten kan het handig zijn om ze te mixen in een blender en dan te drinken.

Zo krijg je de nodige voedingsstoffen binnen die in de groenten en fruit aanwezig zijn. Wanneer je die dan introduceert in je dagelijks dieet. En je dagelijkse calorie-inname verlaagt, zal je afvallen.

Afslanken : De basis

meisje met smoothieWanneer je wilt afvallen door smoothies of sap te drinken moet je weten dat succes niet gepaard gaat met de recepten dat je kiest. Afvallen gebeurt enkel en alleen wanneer je minder calorieën consumeert dan dat je er verbruikt.

Wanneer je reeds een laag calorie dieet volgt zal je niet zo veel meer afvallen door het gebruikmaken van verschillende groentesappen. Maar indien je hoge calorie voeding kunt vervangen door deze lage calorie groentesappen zal je merken dat je heel snel begint met afvallen.

Combineer dat dan nog eens met extra veel bewegen, daardoor zal je nog eens meer calorieën verbruiken dan dat je inneemt en zal je nog sneller afvallen. Probeer niet hoger te mikken dan 1 kilogram per week om te proberen afvallen. 1 kilogram vet is gelijk aan ongeveer 8.000 calorieën.

Afvallen met smoothies : De basisrecepten

Wanneer je het wilt houden bij het gewone, dan kan je beginnen met eenvoudige combinaties zoals wortelen met appelen.

Daarvan het sap mixen. Een veel gebruikt recept is dat van 4 wortelen en 1 appel. Maak gebruik van verschillende appelsoorten, dat verandert de zoetheid.

Ook Interessant:  De regels om te kunnen snel afvallen

Een normale portie bevat ongeveer 200 calorieën en is ideaal wanneer je wilt afvallen. Je kan het altijd op smaak brengen met een beetje gember.

Combineer rijke voedingsmiddelen

groene smoothieOm een groene smoothie te maken rijk aan calcium, ijzer, kalium dan dien je spinazie bladeren in de blender te stoppen met komkommer en selder. De milde smaak van selder laat de smaak van komkommer en spinazie domineren.

Een normale portie bevat 140 calorieën, waaronder 35 gram koolhydraten en 1 gram eiwitten. Indien je de smaak meer tropisch wilt maken kan je ananas mixen met blauwe bessen en gember.

Je krijgt dan nog eens anti-oxidanten binnen van de bessen en een betere spijsvertering door de gember. Deze smoothie levert slechts 16 gram koolhydraten en 7 gram eiwitten.

Wees creatief bij het afvallen met smoothies

Naargelang je meer ervaring opdoet in het blenden van groenten en fruit. Kan je beginnen nieuwe soorten uitproberen. Om het maximum te kunnen afvallen kies je voor de groenten en fruit die veel energie leveren, zoals avocado’s.

Die leveren lange tijd energie waardoor je ook minder snel honger krijgt en sneller dat verzadigd gevoel krijgt.

smoothie met zadenJe kan ook zaden en noten gebruiken in plaats van avocado’s. Deze bevatten ook onverzadigde vetzuren. Die worden veelal vergeten en dus bewust of onbewust vergeten in het dieet. Onverzadigde vetzuren helpen het metabolisme hoog houden. Dus vergeet ze zeker niet toe te voegen!

Fruit en groenten zijn meestal laag aan calorieën en zijn een uitstekend alternatief voor vlees en koolhydraatrijke producten zoals brood en pastas. Je kan ook eens een zoet/bittere combinatie uitproberen met pompelmoes en peer of grapefruit en sinaasappel.

Ook Interessant:  Dagelijkse activiteiten die je helpen extra calorieën verbranden


Sociale Media

Volg Ons Ook Op:

Wanneer je gaat afvallen met smoothies kan je ook proteinepoeder gebruiken om in de smoothie te vermengen. Wanneer je enkel en alleen groenten en fruit gaat gebruiken tijdens het afvallen met smoothies, ga je meestal snel terug honger krijgen.

En zal je ofwel gaan zondigen, ofwel honger lijden. Om geen honger te lijden kan je daarom kiezen proteïnepoeder toe te voegen aan de smoothie. Dit zal het afvallen met smoothies zeker vermakkelijken omdat je een vol gevoel in de maag gaat hebben na het drinken van de smoothie. En ook niet snel daarna terug honger zal krijgen.

Op die manier ga je niet zondigen en makkelijk afvallen met smoothies.

Conclusie afvallen met smoothies

Afvallen met smoothies is een hele gezonde keuze wanneer je beslist om gewicht te verliezen. Een ander nog niet vermeld voordeel van het afvallen met smoothies is dat het verteren zeer makkelijk gaat gebeuren, doordat vloeibare voeding veel sneller kan worden verwerkt dan vaste voeding.

Het enige nadeel wat ik zou kunnen zeggen is dat er meestal enorm weinig calorieën binnenkomen. Maar wanneer je dan kiest voor avocado’s of eventueel noten om toe te voegen tot de smoothie. In combinatie met proteïnepoeder, dan heb je eigenlijk het gevoel van een volledige maaltijd. Toch minder calorieën, met alle nodige bouwstoffen die het lichaam hard nodig heeft.

Ook tijdens het afvallen met smoothies is het belangrijk dat er eiwitten en vetten blijven toegevoegd worden. Nog meer belangrijk dan de suikers, die je hoe dan ook bijna in elke fruitsoort zal binnenkrijgen. Vetten dragen bij tot het metabolisme, terwijl eiwitten belangrijk zijn om alle functies van de organen te blijven ondersteunen.

Ook Interessant:  Top 3 fouten bij het vet verbranden

Gerelateerde Posts

Redactie Redactie Gepubliceerd: juni 18, 2016 om 8:37 pm
Laatste update: november 16th, 2017

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

code