Eclipta Alba : Herstelt lever en huid

eclipta alba


Sociale Media

Volg Ons Ook Op:

Eclipta Alba : Herstelt lever en huid

Oorsprong Eclipta Alba

Eclipta Alba groeit enkel in warme tropische landen. Zo kan je de eclipta alba plant vooral vinden in Aziatische landen zoals Thailand, China en in Indonesië. Eclipta Alba komt ook voor in Brazilië. De plant heeft een witte bloem die een klein beetje te vergelijken is met de camille plant van bij ons. Ze wordt meestal gegeten als groente in landen waar ze voorkomt. Ze wordt gekenmerkt door het positieve effect op de lever. Om die reden wordt ze sinds jaar en dag dan ook gebruikt in de ayurvedishe geneeskunde. Eclipta Alba of ook soms genoemd als Eclipta Prostata is de latijnse benaming voor Eclipta.

Toepassingen in de ayurvedische geneeskunde

Eclipta Alba wordt vooral gebruikt bij leveraandoeningen. Het zorgt ervoor dat meer gal kan worden aangemaakt doordat de galstroom vergroot wordt. Wat dus ten goede komt aan de lever. Het versnelt ook herstel van de lever wanneer iemand door overdreven alcoholgebruik of medicijnen schade heeft opgelopen. Ook ernstige aandoeningen zoals lever-cirrose en hepatitis worden met dit kruid behandeld.

Het wordt in de ayurvedische geneeskunde ook gezien als een verjongend kruid. Wat eigenlijk wil zeggen dat de huid minder snel dof zal worden en er minder ouderdom gerelateerde ziektes zullen ontstaan. Dit is deels te wijten aan de werking van anti-oxidanten in de Eclipta Alba. Die zorgen ervoor dat vrije radicalen geen kans hebben in het lichaam doordat ze opgenomen worden door de anti-oxidanten in de plant. Wat schade aan de cellen zal voorkomen. Deze vrije radicalen zijn ook in staat om door te dringen tot in de hersenen. Daardoor wordt beweert dat eclipta alba ook goed is voor het geheugen in de het algemeen. Het beperkt het oxidatieproces waardoor ook de concentratie toeneemt. Alzheimer zou met dit kruid ook voorkomen kunnen worden.

Ook Interessant:  Gugul (commiphora mukul) Tegen Reuma

Stralende huid met eclipta alba

Een van de grootste redenen waarom eclipta alba wordt gezien als een verjongend kruid is omdat het de huid doet stralen. Dit is te verklaren doordat het de werking van de lever stimuleert. De lever gaat optimaal werken en gaat op die manier ook beter gifstoffen afvoeren via het lichaam. Wanneer de lever teveel gifstoffen moet afvoeren en/of niet optimaal werkt zullen een deel van deze gifstoffen worden afgevoerd via de huid. Wanneer de lever optimaal werkt zijn er dus minder gifstoffen die worden afgevoerd via de huid wat uiteindelijk leidt tot een stralende huid.

Redactie Redactie Gepubliceerd: juni 16, 2016 om 12:17 pm
Laatste update: juli 17th, 2016

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

code