Fenegriek verhoogt melkproductie tijdens borstvoeding

fenegriek melkproductie


Sociale Media

Volg Ons Ook Op:

Fenegriek verhoogt melkproductie tijdens borstvoeding

Effecten fenegriek op de melkproductie

fenegriek borstvoedingFenegriek is een kruid dat vaak wordt gebruikt om de melkproductie te verhogen bij vrouwen die borstvoeding geven. Het wordt al eeuwen gebruikt om de melkproductie te stimuleren.

Moeders beginnen meestal zo’n 24 tot 72 uren na de behandeling met een supplement een verhoging in de melkproductie op te merken. Maar in sommige gevallen kan het tot een week duren en in andere gevallen is geen merkbaar verschil zichtbaar.

Dosissen minder dan 3.500 mg per dag vertonen geen effect bij de meeste vrouwen. De meeste raden aan om de dosis gelijkmatig te verhogen tot je merkt dat de urine begint sterk te ruiken. Maar indien bijwerkingen optreden moet meteen gestopt worden met fenegriek.

fenegriek borstvoeding melkproductieFenegriek wordt gebruikt om op korte termijn de melkproductie te verhogen. Er zijn echter geen studies die aanwijzen dat er problemen kunnen optreden bij langdurig gebruik. Echter wanneer de melkproductie terug op peil is kan gestopt worden met de behandeling.

Het kruid is een galactogoog en zal op die manier voor vrouwen die borstvoeding geven de melkproductie gaan stimuleren, verhogen en op peil brengen.

Dit is grotendeels te verklaren door de stijging van het hormoon prolactine in het lichaam. Tijdens de zwangerschap en na de zwangerschap hebben vrouwen een hogere hoeveelheid prolactine in het lichaam om de melkklieren te stimuleren. Fenegriek zal daar nog een extra hoeveelheid aan toevoegen door de aanmaak van prolactine te stimuleren. Dit geeft als resultaat dat de hoeveelheid moedermelk die wordt geproduceerd, hoger wordt.

Ook Interessant:  DIM Supplement Werking en Voordelen

Veiligheid

Het wordt gebruikt bij het bereiden van verschillende soorten curry en brood. Het is een traditioneel medicijn in vele delen van de wereld zoals in India, Griekenland, China, Afrika en het Midden-Oosten. Het is een basis ingrediënt van currypoeder. Het kan ook gegeten worden bij een salade.

Fenegriek wordt verondersteld veilig te zijn voor vrouwen die borstvoeding geven. Toch zijn er enkele bijwerkingen die kunnen optreden bij het gebruik van fenegriek.

Bijwerkingen bij het gebruik van fenegriek tijdens borstvoeding

  • Een sterke geur van urine en zweet (vooral naar esdoornsiroop).
  • Winderigheid kan optreden doordat fenegriek enorm veel vezels bevat. Dat zal de spijsvertering vertragen, maar ook verbeteren. Het nadeel daarvan is dat er meer gassen kunnen ontstaan tijdens de vertering.
  • Een versneld metabolisme bij het gebruik van hoge hoeveelheden fenegriek (Meer dan 20 gram per dag).
  • Het doet de bloedsuikerspiegel dalen en kan negatief zijn in combinatie met medicijnen voor diabetes.
  • Het wordt afgeraden tijdens de zwangerschap omdat het de bloedcirculatie stimuleert en het verbrandingsmechanisme stimuleert. Ook kunnen afwijkingen optreden in de hersenen van de ongeboren baby.
  • Diarree kan optreden wanneer enorme dosissen worden genomen.

Ander gebruik van fenegriek

fenegriek diabetes bloedsuikerHet kruid wordt traditioneel gebruik om diabetes te behandelen, verkoudheden, bronchitis, koorts, hoge bloeddruk, hoofdpijn, diarree en bloedarmoede. Fenegriek kan ook gebruikt worden tegen hoge cholesterol en om het hongergevoel te stimuleren.

Het kruid kan een hoge bloedsuikerwaarde voorkomen doordat het enorm veel vezels bevat. Om die reden is het een goed middel om diabetes te voorkomen. Ook tegen diarree is het een zeer goed middel weer door de hoge hoeveelheden vezels. Toch kunnen ze, wanneer teveel wordt ingenomen (+100 gram) ironisch genoeg tot diarree leiden.

Ook Interessant:  Grotere borsten met Fenegriek

Het kruid behoort ook tot één van de beste kruiden om de borsten groter te maken. Het is een natuurlijke manier om de boezem groter te maken.

Dit komt grotendeels doordat de melkklieren worden gestimuleerd. Maar ook doordat de cellen in de borsten gevoeliger gaan worden voor oestrogeen in het lichaam. Op die manier gaat het borstweefsel uitzetten en worden de borsten aanzienlijk groter.

Hier is vooral prolactine verantwoordelijk. Maar ook de gevoeligheid voor oestrogeen in het borstweefsel. Vrouwen die reeds grote borsten hebben hoeven zich echter weinig zorgen te maken. Want dat betekent dat het borstweefsel reeds gevoelig is voor oestrogeen en zal dus geen significant resultaat teweegbrengen op de omvang van de boezem.

Fenegriek Borstvoeding Dosering

fenegriek tijdens borstvoedingFenegriek kan de melkproductie verhogen. Om die reden kan fenegriek tijdens de borstvoeding een goede toevoeging zijn om jezelf te verzekeren dat er voldoende melk aanwezig is voor de pasgeboren baby.

De aanbevolen dosis fenegriek voor borstvoeding te geven moet tenminste 3.500 mg per dag bedragen. Een lagere hoeveelheid fenegriek zal bij borstvoeding geen enkel effect hebben. Je neemt het kruid beter in een supplementvorm omdat de smaak van het kruid heel erg bitter is.Sociale Media

Volg Ons Ook Op:

Wanneer het gaat over een supplement is een hogere dosis niet meteen nodig. Wie verse fenegriekzaden gebruikt kan gaan tot dosissen van 30 gram.

Hogere dosissen kunnen problemen veroorzaken zoals diarree en buikkrampen.

De hoeveelheid fenegriek voor de borstvoeding varieert ook van de manier waarop je borstvoeding geeft. Hoe meer borstvoeding je geeft hoe meer melk je natuurlijk moet gaan aanmaken.

Ook Interessant:  De Vele Voordelen van Zonnebloempitten

Vrouwen die hun eigen melk in combinatie met gekochte babymelk combineren dienen meer van het kruid te gebruiken omdat hun melkproductie lager zal liggen.

Hoe snel hebben we resultaat met fenegriek?

Wanneer we kort na de bevalling meteen beginnen met fenegriek te gebruiken zullen de resultaten heel snel opgemerkt worden. Een makkelijke manier om na te gaan of de plant zijn effect reeds heeft in het lichaam is door onze urine te controleren.

De geur van de urine zal namelijk gaan ruiken naar esdoornsiroop. Ook kan onze transpiratie deze geur hebben. Wanneer we dit ruiken dan is dat een teken dat fenegriek in het lichaam actief is.

Fenegriek tijdens zwangerschap

fenegriek zwangerschapHet gebruik ervan tijdens de zwangerschap wordt in alle gevallen afgeraden. Het kan leiden tot zware defecten in de hersenen van de ongeboren baby.

Dit kan resulteren in vervormde of niet volgroeide hersenen. Ook kunnen problemen met vooral het korte termijn geheugen optreden.

Toch wordt fenegriek vaak gebruikt in Aziatische landen en in Indië omdat het ochtendziekte kan verhelpen bij zwangere vrouwen. Het zou ook gebruikt worden bij moeilijke bevallingen omdat het de bevalling helpt bevorderen. Dit komt doordat fenegriek een stimulerend effect heeft op de spieren in de baarmoeder.

Toch wordt het in het Westen algemeen afgeraden om fenegriek te gebruiken tijdens de zwangerschap. Om de hierboven genoemde nadelen natuurlijk tijdens de zwangerschap.

Hoewel het dus duidelijk grote voordelen heeft tijdens borstvoeding en om de borsten groter te maken zijn ze niet geschikt om te gebruiken tijdens de zwangerschap

Gerelateerde Posts

Ook Interessant:  Natuurlijke Laxeermiddelen Voor Onmiddellijk Effect?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

code