Kruiden Tegen Nierstenen Gebruiken

kruiden tegen nierstenen


Sociale Media

Volg Ons Ook Op:

Kruiden Tegen Nierstenen Gebruiken

Wanneer we last hebben van nierstenen kunnen we geen medicatie nemen om daarvan verlost te raken. Wel bestaan er kruiden tegen nierstenen die de vorming kunnen verhinderen en afbraak ervan kunnen verzorgen.

De nieren filteren onze giftstoffen uit het lichaam. Wanneer teveel gifstoffen opgestapeld raken in de nieren kunnen ze een mineraal gaan vormen. Deze stenen kunnen ernstige pijn in de buik met zich meebrengen. Om die reden is het handig om eens te kijken welke kruiden tegen nierstenen kunnen worden gebruikt om ons van dit ongemak te verlossen!

nierstenen behandelen

Kruiden tegen nierstenen

Kruiden tegen nierstenen zullen ofwel ervoor zorgen dat we de nierstenen sneller kunnen uitplassen door het vochtafdrijvend effect dat deze middelen met zich meebrengen. Of zullen ervoor zorgen dat de nierstenen minder snel kunnen vormen door een stimulerend effect op de nieren, die de nieren zal reinigen. Andere zullen dan weer de nierstenen hebben afbreken en op die manier de symptomen doen verdwijnen.

Paardenbloem

paardenbloem tegen nierstenenDe paardenbloem wellicht één van de sterkste vochtafdrijvende kruiden. Maar ook één van de beste kruiden tegen nierstenen. Het zijn vooral de wortels en de bladeren van de paardenbloem die we daarvoor kunnen gebruiken.

Naast de vochtafdrijvende werking behoort de paardenbloem dus ook tot de kruiden tegen nierstenen. Dit komt doordat ze de nieren gaan reinigen en ook kunnen helpen om nierstenen te voorkomen door de werking van de organen te stimuleren.

Je kan een thee maken van de wortels en de bladeren. Of je kan ook een supplement van de paardenbloemwortels nemen.

Ook Interessant:  Nierstenen behandelen met natuurlijke middelen

Paardenstaart

paardenstaart nierstenenZeer bekend als kruiden tegen nierstenen want zal door bijna elke natuurgenezer worden voorgesteld om te nemen tegen de nierstenen.

Wanneer je een thee drinkt dien je echter minimum 4 kopjes per dag te drinken om van het effect te kunnen genieten.

Om die reden is het gebruiken van een extract een beter alternatief. Omdat de werkzame stoffen reeds meer geconcentreerd zijn dan in de paardenstaart kruiden zelf.

Een extract van paardenstaart kan worden gedronken met water.

Veenbessen

veenbessen goed voor nierenVeenbessen zijn vooral bekend voor het behandelen en voorkomen van blaasinfecties. Vooral vrouwen hebben daar vaak last van en kunnen worden geholpen door veenbessen te gebruiken.

Ze zullen de gezondheid van de nieren verbeteren en kunnen als preventie gebruikt worden tegen nierstenen.

Ze zullen niet zoals paardestaart en paardebloem de nierstenen kunnen vernietigen. Maar zullen ervoor zorgen dat geen stenen meer worden gevormd.

Naast blaasinfecties en het voorkomen van nierstenen kunnen veenbessen ingezet worden voor allerlei andere problemen met de nieren.Sociale Media

Volg Ons Ook Op:

Een bepaalde bacterie escherichia zal zich vaak gaan nestelen in de blaas of urinewegen. Veenbessen helpen om deze bacterie onschadelijk te maken.

Bij het eten van veenbessen is een ruime hoeveelheid nodig om effectief te zijn. Een sterk geconcentreerd supplement of puur ongesuikerd veenbessensap is een beter alternatief.

Uva Ursi

uva ursi reinigt de nierenNiet zo bekend maar wel zeer effectief als kruiden tegen nierstenen. De uva ursi wordt ook berendruif of zonnegoud genoemd en is een plant afkomstig uit de heidefamilie. De plant was ooit zeer zeldzaam maar komt nu vaker en vaker voor.

Ook Interessant:  Paardestaart thee om nierstenen te bestrijden

De naam berendruif werd gegeven doordat verondersteld wordt dat beren deze vrucht heel graag lusten.

De Uva Ursi komt voor op het noordelijk halfrond en dit gaat van IJsland tot Spanje. Ze kan ook overleven op hoge hoogtes en kan ook worden gevonden in landen als Turkije en Siberië. In Azië wordt de plant ook veel gevonden.

Ze is ongeveer 50 cm hoog en is een kruipplant. Ze kan groeien in zeer arme grond zoals zandgrond en kleigrond. Zolang de grond maar vochtig is.

De bessen worden gegeten door dieren maar worden verondersteld giftig te zijn in grote hoeveelheden voor mensen.

Ze worden gebruikt als kruiden tegen nierstenen en zal niet alleen de nierstenen helpen afbreken maar zal ook helpen om infecties in de nieren of urinewegen te helpen bestrijden.

Daarvoor is slechts een zeer kleine hoeveelheid voor nodig van een uva ursi extract.

Kruiden tegen nierstenen conclusie

We hebben 2 kruiden tegen nierstenen die vooral de stenen gaan helpen afbreken. Dit zijn de paardestaart en de uva ursi.

Daarnaast hebben we de paardebloem die onrechtstreeks zal helpen om ze kleiner te maken door de enorme vochtafdrijvende werking van de paardebloem.

Om ze te helpen voorkomen kunnen we dus ofwel paardebloem of veenbessen gebruiken. Veenbessen zullen de bekendste bacterie in de nieren en urinewegen gaan bestrijden.

Op die manier zijn we vrij van bacteriën en verlaagt de kans dat zich stenen gaan vormen door een overtollige hoeveelheid gifstoffen die niet kan worden afgevloeid door de nieren. Wanneer we voldoende water drinken en deze kruiden tegen nierstenen gebruiken zullen we in de toekomst niet meer te maken krijgen met het grote ongemak die dat met zich meebrengt.

Ook Interessant:  Paardestaart thee om nierstenen te bestrijden

Waar dien je verder op te letten

voldoende water drinkenNaast het gebruik van kruiden tegen nierstenen zijn er nog een aantal dingen waar we kunnen opletten wanneer we ze willen voorkomen. Vooral zout kan een probleem vormen. Wanneer we teveel zout gaan eten in combinatie met te weinig vocht innemen kan dat gaan leiden tot de vorming ervan.

Om die reden is het zeker aangeraden minder zout te gaan gebruiken in je dieet en meer water te gaan drinken.

Wanneer men gevoelig is voor de stenen is extra water echt een belangrijk onderdeel in het voorkomen ervan. De urine moet altijd doorzichtig zijn en geen kleur hebben. Wanneer de kleur geel of bruin wordt hebben we een tekort aan vocht in ons lichaam.

niet teveel koffie drinken nierstenenVeel alcohol drinken en veel cafeïne gebruiken wordt ook in verband gebracht met nierstenen. Cafeïne is zeer sterk vochtafdrijvend en wanneer we dan niet genoeg vocht innemen zullen zich makkelijker kristallen kunnen vormen in de nieren.

Koffie of thee in combinatie met voldoende water zou niet meteen een probleem vormen. Bij elk kopje koffie of kopje thee met cafeïne dat we drinken, zouden we 2 glazen moeten drinken om de vochtafdrijvende werking van de koffie of thee te gaan compenseren.

Fruit en groenten, veel water drinken en koffie en alcohol matigen. Minder zout innemen via de voeding zal voor een groot stuk de problemen helpen voorkomen.

Bij het behandelen van stenen heeft paardestaart en uva ursi de beste werking als kruiden tegen nierstenen.

Gerelateerde Posts

Ook Interessant:  Nierstenen behandelen met natuurlijke middelen

Redactie Redactie Gepubliceerd: juni 17, 2016 om 1:09 pm
Laatste update: maart 10th, 2017

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

code