Plantaardige omega 3 bronnen

plantaardige omega 3


Sociale Media

Volg Ons Ook Op:

Plantaardige omega 3 bronnen

plantaardige omega 3 chiazaadVetten zijn tegenwoordig echt een hype aan het worden, en van alle vetten zijn het natuurlijk de omega 3 vetzuren die het meest populair zijn.

Maar waarom is dat zo? Omega 3 en 6, de sterren van de meervoudig onverzadigde vetzuren spelen een belangrijke rol voor de gezondheid. Met omega 6 die helpt om ontstekingen te behandelen en helpt bij de bloedstolling, Zoals het verzorgen van wonden.

Terwijl O-3 ontstekingen helpt voorkomen. We hebben ze allebei nodig. Ideaal is zelfs dat we van allebei evenveel in ons lichaam krijgen.

Jammergenoeg is ons dieet meestal gebaseerd op de O-6 vetzuren, zodat mensen die meer O-3 vetzuren willen innemen, dit ten koste van de O-6 moet laten gebeuren. Juist daarom is het nemen van visolie supplementen of nog beter, het eten van vis, zo belangrijk geworden. Voeding met veel omega 3 is vooral terug te vinden in vis.

Toch is er ook gedacht aan mensen die geen vis lusten of gewoon geen vis eten omwille van de soms brute visvangst en onethische kweekvijvers waar vis gevoerd wordt met allerhande ongezonde voeding.

Gelukkig moet je niet volledig op vis afgaan om de vetzuren binnen te krijgen. Hier vind je enkele plantaardige omega 3. Ook voor vegetariërs en veganisten is er ruime keuze te vinden . We vinden ook voldoende omega 3 zonder vis.

Zaden

lijnzaadLijnzaad is waarschijnlijk de bekendste plantaardige omega 3 voeding. Ze zijn rijk aan vezels, dat zorgt voor een optimale spijsvertering, de vetten zijn goed voor het hart. Ze kunnen ook dienen als vervanging voor eieren wanneer je als veganist een gebak wilt klaarmaken.

Ook Interessant:  Visolie supplement maakt ouderen gespierd en sterker

Chiazaden bevatten ook een ruime hoeveelheid belangrijke vetten, alsook calcium. Ook hennepzaden bevatten die belangrijke vetten en voldoende eiwitten. Andere zaden zoals zonnebloempitten en pompoenpitten bevatten ook die vetzuren.

Bladgroenten

Bladgroenten zijn een goede vorm van plantaardige omega 3 voor vegetariers en veganisten, vooral de donkere bladgroenten zijn heel geschikt om te gebruiken in je dagelijks dieet.

Bonen

bonenBonen leveren net als bladgroenten niet zo heel veel O-3 zoals noten en zaden, maar de balans tussen de vetzuren is wel ideaal. Ze bevatten bijna evenveel O-3 als O-6 en meestal is dat niet het geval bij andere voedingsmiddelen.

Onder andere kidneybonen en sojabonen zijn een zeer goede bron. Ook heb je bij het eten van bonen nog eens extra vezels en eiwitten. Dit is uitstekend voor mensen die vegetariër of veganist zijn.

Kool

Alle soorten kool bevatten meer O-3 dan O-6. Bloemkool is daarin de koploper en bevat het meeste omega 3. Broccoli en spruiten doen het ook goed in deze lijst.

Pompoen

pompoenPompoenen zijn een goede manier om exta O-3 binnen te krijgen. Alle soorten pompoen bevatten omega 3 vetzuren.

Besluit

Hoewel walnoten en peca noten een stuk meer O-3 bevatten, is de ratio bij deze noten veel lager. Walnoten en pecanoten bevatten veel meer O6 dan 3.

En we willen proberen om evenveel 6 als 3 binnen te krijgen voor een goede verhouding in het lichaam. O-6 houdt de omzetting van ALA vetzuren in DHA en EPA tegen. En plantaardige omega 3 bronnen zijn nu eenmaal rijk aan ALA en bevatten geen DHA en EPA, uitgenomen algen.Sociale Media

Volg Ons Ook Op:

Plantaardige Omega 3 capsules

Daarom zijn er nu ook plantaardige omega 3  supplementen. Mensen die geen vis eten en toch de nodige dosis DHA en EPA willen kunnen dat op die manier aanvullen. Natuurlijk is het beter om DHA en EPA uit vis en voor vegetariërs uit algen te halen. Maar zonder vis te eten zal dat moeilijk zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

code