De temperatuur om te slapen is van levensbelang

slaap temperatuur


Sociale Media

Volg Ons Ook Op:

De temperatuur om te slapen is van levensbelang

Een koele temperatuur in de slaapkamer is gezonder

De temperatuur in de slaapkamer zou wel eens van groot belang kunnen zijn voor de gezondheid. Onderzoek wees uit dat het slapen in een koele slaapkamer heel goed is voor de gezondheid. De ideale temperatuur om te slapen zou rond de 17 graden celsius bedragen. Slapen in een koele omgeving draagt bij tot de aanmaak van onder andere meer groeihormoon en een daling van het stresshormoon cortisol. Waardoor de kans op overgewicht en diabetes sterk afneemt.

koele slaapkamer om te slapen

Het lichaam verbrandt meer caloriën bij een koudere temperatuur.

Door te slapen bij een lagere temperatuur zal je meer caloriën verbranden gedurende de slaap. Maar ook gedurende de dag. De hoeveelheid goeie vetten in het lichaam zal stijgen. wat de cholesterol ook zal doen dalen. Deze voordelen zullen het risico op diabetes zeer sterk verlagen. Alsook op andere metabole aandoeningen.

Minder of geen melatonine-aanmaak bij te hoge slaaptemperatuur.

te hoge slaaptemperatuurEen ander onderzoek wees uit dat bij te hoge temperaturen het lichaam niet meer genoeg kan afkoelen waardoor te weinig of zelfs geen melatonine meer vrijkomt. Dit is het belangrijkste hormoon die veroudering tegen gaat. Wanneer de temperatuur daalt tijdens de nacht wordt er meer van dat groeihormoon vrijgegeven. Er kan dus geconstateerd worden dat je door in een koudere omgeving te slapen, minder snel ouder wordt.

Makkelijker om in te slapen in een koele slaapkamer.

Daarnaast is het ook makkelijker om in slaap te raken in een koudere slaapkamer. Het is aangetoond dat het lichaam tijdens de slaap afkoelt. Wanneer de temperatuur in de slaapkamer te hoog is, zal dat niet mogelijk zijn. Waardoor het inslapen wordt vermoeilijkt of zelfs onmogelijk gemaakt wordt.

Ook Interessant:  De ogen beter laten werken met natuurlijke middelen

Naakt slapen helpt het lichaam sneller afkoelen.

naakt slapenMensen die naakt slapen zullen meestal sneller in slaap raken dan mensen die slapen met nachtkleding. Omdat de temperatuur van het lichaam sneller zal dalen dan terwijl je een pyjama draagt. Daardoor kan het lichaam snel de gewenste natuurlijke lichaamstemperatuur bereiken gedurende de slaap. Wat ook zal resulteren in een lagere productie van cortisol. Wat op zijn beurt de kans op eventuele gewichtstoename zal verminderen. Voor koppels die geregeld of altijd naakt slapen is er ook goed nieuws. In het eerste geval zijn ze naar verluid meer tevreden over de relatie. Dat komt doordat ze gedurende de nacht een sterkere vorm van intimiteit ervaren. Daardoor gaat het lichaam meer oxytocine aanmaken. Oxytocine, het hormoon dat gelinkt wordt aan seksuele aantrekking en die ook de gezondheid en de geest van de persoon verbetert. Het is een sterk natuurlijk middel tegen stress en depressie.

Redactie Redactie Gepubliceerd: juni 18, 2016 om 12:43 pm
Laatste update: maart 9th, 2017

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

code