Meer resultaten voor groendak

 
 
groendak
DAKART Houtbouw Dakwerken Specialist in groendaken, daktuinen en dakterrassen.
Subsidies en premies voor groendaken en daktuinen in de regio Leuven. Heel wat gemeenten geven premies of subsidies bij de aanleg van een groendak, hieronder een overzicht voor de regio Leuven. Leuven: Gemeentelijke subsidie van 50 van de gemaakte kosten voor materiaal en plaatsing groendak, tot maximaal€5000,00, link website Leuven.
Premie aanleg groendak Ninove.
Premie aanleg groendak. Interesse om je dak te bedekken met planten en zo een extensief groendak te realiseren? De stad Ninove geeft je alvast een premie van 31 euro/m waarmee een groot deel van de investering gerecupereerd kan worden. Het plaatsen van een groendak heeft enkele belangrijke voordelen. Zo krijg je.: een vertraagde regenwaterafvoer waardoor er minder belasting op de riolering is. een betere thermische isolatie met meer warmtebehoud in de winter en meer koelte in de zomer. een betere demping van de omgevingsgeluiden. bescherming van de dakbedekking tegen schadelijke UV-straling. het neemt de stofdeeltjes uit de atmosfeer op en vormt een buffer tegen luchtvervuiling. Bovendien is het ook nog eens prachtig om naar te kijken en zorgt het voor meer groen in de stad. Wat is een extensief groendak? Dit is een dak dat bedekt is met een substraatlaag bv. lavasteen waar mossen, vetplanten en kruiden in groeien. Het onderhoud is minimaal want de hitte in de zomer zorgt ervoor dat enkel droogte en hittebestendige planten kunnen overleven. Netels of andere woekerende onkruiden krijgen dus geen kans. Door de beperkte dikte 10 20 cm kunnen de meeste dakconstructies het extra gewicht ook aan.
Meststof voor Groendak of Sedumdak Myco-sedum PRO.
Tuinapotheek met ecologische producten. Snelle levering aan huis. in België Nederland. 100% Veilig betalen via SSL. Actief sinds 1996. Klantendienst mèt product èn plantkennis. Omdat we elke dag vergelijken. Home Meststoffen Meststof voor Siertuin Ecostyle Myco-Sedum meststof voor groendak sedumdak 10kg. Ecostyle Myco-Sedum meststof voor groendak sedumdak 10kg. Toevoegen aan wenslijst. Meststof voor groendak of sedumdak Myco-sedum 10kg. Professionele meststof voor groendak en sedumdak. Geschikt voor aanleg en als onderhoudsbemesting. Bevat Mycorrhiza voor een betere kiemwortelontwikkeling. Verhoogt de opname van vocht en voedingsstoffen. Verminderde kans op onkruid, erosie en uitval. Groendak bemesten met professionele sedum meststoffen 125m.
Premie aanleg groendak Ninove.
Premie aanleg groendak. Interesse om je dak te bedekken met planten en zo een extensief groendak te realiseren? De stad Ninove geeft je alvast een premie van 31 euro/m waarmee een groot deel van de investering gerecupereerd kan worden. Het plaatsen van een groendak heeft enkele belangrijke voordelen. Zo krijg je.: een vertraagde regenwaterafvoer waardoor er minder belasting op de riolering is. een betere thermische isolatie met meer warmtebehoud in de winter en meer koelte in de zomer. een betere demping van de omgevingsgeluiden. bescherming van de dakbedekking tegen schadelijke UV-straling. het neemt de stofdeeltjes uit de atmosfeer op en vormt een buffer tegen luchtvervuiling. Bovendien is het ook nog eens prachtig om naar te kijken en zorgt het voor meer groen in de stad. Wat is een extensief groendak? Dit is een dak dat bedekt is met een substraatlaag bv.
Steeds meer vraag naar groendaken: Wateroverlast" van de voorbije weken bewijst noodzaak" VRT NWS: nieuws. VRT NWS: nieuws. Artikel van Radio 2. Artikel van Radio 2. Artikel van Radio 2. VRT NWS: nieuws.
Je hebt er misschien nog niet op gelet, maar steeds meer daken in ons land kleuren groen. Dat de vraag naar groendaken in de lift zit, blijkt ook uit een rondvraag van VRT NWS bij verschillende groendakleggers en tuinaannemers. Het" is een sector die al enkele jaren sterk groeit, zegt Yves Heirman, directeur van de Belgische Federatie Groenvoorziening BFG. Een groendak is een soort kleine plantentuin die je op je dak aanlegt of laat aanleggen.
Premie voor een groendak Gemeente Merelbeke.
Het groendak is gelegen binnen de grenzen van de gemeente Merelbeke. Alle particulieren, bedrijven, vzws en verenigingen komen in aanmerking. Het groendak heeft een permanent karakter en de aanvrager verplicht zich ertoe om het groendak minimum 15 jaar in goede staat te behouden.
Groendaken subsidie - Gemeente Lochristi.
Groendaken verminderen de opwarming van dicht bebouwde gebieden hittestress. De vegetatie van een groendak draagt bij tot de verlaging van de omgevingstemperatuur. Door de verdamping van het opgehouden water wordt de lucht ook minder droog. Een groendak zorgt dus voor een betere luchtkwaliteit.
Basisbeginselen voor een extensief groendak.
Een evolutie die ZinCo als aanbieder van systeemoplossingen voor groendaken alleen maar kan toejuichen. Al ziet de pionier dat er inzake aanleg en onderhoud ook best nog wat misverstanden leven. Klassieke fouten bij de opbouw van een groendak: de drainagelaag is te dun, er is geen waterreservoir voorzien en er werd onvoldoende substraat gebruikt. Waarom een groendak?
Groendak: Premieaanvraag - Stad Mechelen.
Dien de premieaanvraag inclusief offerte in ten vroegste 2 maanden voor de aanleg en ten laatste 3 maanden na de aanleg van het groendak inclusief factuur via dit webformulier. Als de premieaanvraag gebeurd is voor de plaatsing van het groendak, dan dient de aanvrager de dienst duurzame ontwikkeling en energie telefonisch of via mail op de hoogte te brengen van de installatiedatum van het groendak.

Contacteer ons